Hoge bloeddruk
Hoge bloeddruk eist een zware tol van lichaam en gezondheid. Het is dan ook een situatie waar zo snel mogelijk verandering in moet worden aangebracht.

 

Gevolgen van hoge bloeddruk
Door de vergrote druk komen in eerste instantie belangrijke organen als bijvoorbeeld de nieren onder extra druk te staan. Hierdoor ontstaan in het lichaam allerlei beschadigingen die, als de bloeddruk langdurig verhoogd is, niet meer zomaar weggaan. Een kwestie van snel ingrijpen dus van groot belang.

Behandeling
De behandeling is er op gericht om de bloeddruk zo snel mogelijk naar beneden
te brengen en daarna te normaliseren en stabiliseren. Dit gebeurt zonder de bijwerkingen   die geneesmiddelen in de reguliere gezondheidszorg hebben. Hierbij komt dat u de medicijnen niet de rest van uw leven hoeft te gebruiken om uw bloeddruk onder controle    te houden.

Bijwerkingen
Medicijnen die meestal gegeven worden hebben nogal wat bijwerkingen. Dat is vervelend en be´nvloedt uw welbevinden. Zeker omdat u de rest van uw leven deze pillen zult moeten blijven slikken. De produkten die u tijdens de kuur krijgt hebben geen bijwerkingen en hoeven slechts gedurende een korte periode ingenomen te worden.

Voorbeeld
Een voorbeeld uit de praktijk. Een man (43 jaar) met een bloeddruk van 220/160. Dit wordt een morbide, ook wel dodelijke, hoge bloeddruk genoemd. Binnen een week   was deze bloeddruk terug naar 140/110 wat nog enigszins aan de hoge kant was, maar een duidelijke verbetering. Binnen een maand was zijn bloeddruk geheel genormaliseerd.

Behandeling
De behandeling duurt, afhankelijk van de ernst van de aandoening, 2 tot 4 maanden. Na een telefonisch intake-gesprek geven we u aan hoe lang de behandeling zal duren. De kosten zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. Voor verdere informatie kunt  u altijd
contact met ons opnemen.

Mocht u nog vragen hebben over de behandeling van hoge bloeddruk,  neem dan contact op via telefoon of gebruik het vragenformulier.  

      
 

Aijsa Ustad